Assessments in de zorg

Assessments geven inzicht in diverse vragen over loopbaanoriëntatie, selectie of scholing op ieder niveau: van teamleider tot medisch specialist. Wij worden regelmatig gevraagd assessments uit te voeren voor de zorgprofessional. Onze ervaren psychologen kennen de dagelijkse praktijk binnen de zorg. We weten dus goed wat er speelt en waar de zorgverlener ondersteuning bij kan gebruiken.

Zo werken wij
In overleg met het team, de vakgroep of het bestuur stellen we een maatwerkprogramma op. Met behulp van assessments werken we aan de sterke punten en benoemen we de aandachtspunten op het gebied van loopbaanontwikkeling of werving en selectie.

Onze instrumenten
Onze psychologen zijn geregistreerd en werken volgens de richtlijnen van het NIP. We werken dus standaard met hoogwaardige en valide testinstrumenten en vragenlijsten. Ons instrumentarium is breed en gecertificeerd door de COTAN. We passen deze toe op uw specifieke vraag of situatie en bieden dus altijd maatwerk. Soms is een e-assessments al afdoende. Wanneer u een passend en kwalitatief advies wilt combineren we de afname van de vragenlijst met een persoonlijk gesprek.

En dan?
Na afloop van het assessment -en toestemming van de kandidaat- ontvangt u een rapport. Daarin staan naast de uitkomsten van het assessment ook concrete aanbevelingen voor uw dagelijkse praktijk.

Meer informatie over onze werkwijze bij en adviezen over assessments? Download hier onze brochure of neem direct contact met ons op.