Frans Meijer

Partner

Frans heeft een duidelijke visie: deskundigheid binnen je vakgebied uitbouwen, weten wanneer je de regie moet pakken en je doel voor ogen houden. Daarom richtte hij in 1998 de Meijer Consulting Group (MCG) op. Frans is ervan overtuigd dat er alleen met een deskundige en ervaren groep professionals effectieve oplossingen kunnen worden geboden voor vraagstukken op bestuurlijk, strategisch en organisatorisch niveau.

Met een juridische en organisatiepsychologische achtergrond, gecombineerd met een jarenlange advieservaring, weet Frans goed wat er speelt in de rechterlijke macht, advocatuur en gezondheidszorg. En dus wanneer een scherpe blik, een nieuwe strategische focus of aandacht voor het individueel functioneren gewenst is.

Frans is als partner van MCG een betrokken strategisch consultant. Hij wordt vaak gevraagd als sparringpartner voor bestuurders. Zo adviseert hij bij fusies of partnergerelateerde vraagstukken bij maatschappen. Daarnaast is Frans medegrondlegger van de evaluatiemethode Groeps-IFMS waarmee hij medisch specialisten, vakgroepen en staven ondersteunt en begeleidt bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tevens is Frans registermediator. Samen met zowel juridisch als medisch specialisten formuleert en implementeert hij verbeterplannen en begeleidt hij bij spanningen tussen staf, bestuurders of het (dis)functioneren van vakgroepen.

 

Frans Meijer

Recente artikelen

  • Vrijdag 6 oktober 2017 KNB congres ‘Goed of fout, min of meer: grip op ethiek en integriteit’.

    Komende vrijdag 6 oktober vindt het KNB congres, thema ‘Goed of fout, min of meer: grip op ethiek en integriteit’ plaats. Meer informatie over het KNB congres. Tijdens één van de breakout sessies in de middag is Frans Meijer van MCG uitgenodigd door de KNB, om de interactieve workshop Kennismaken met intervisie te geven. Meer… lees verder

  • Van XYZ naar patatgeneratie: ontbijtsessie 19 januari 2017

    Hoe kijkt de (toekomstige) klant, collega, medewerker of partner naar u en uw bedrijf? Hoe vindt u (nieuw) talent? En waarom blijven ze? ‘Generatiemanagement’ is een actueel thema voor veel organisaties. Op donderdagochtend 19 januari 2017 deelt Frans Meijer (partner MCG) zijn visie op de veranderende behoeften van medewerkers, managers en bestuurders. Tijdens een ontbijtsessie van het Amsterdamse… lees verder