Marjolijn Wibbelink

Partner

Gedrag is de drijfveer van Marjolijn. Ze is altijd bezig met de vraag waarom mensen doen wat ze doen. Marjolijn vindt dan ook dat kennis over jezelf en de ander noodzakelijk is om op professioneel vlak succesvol te kunnen zijn. Daarom werkt ze al ruim twintig jaar als adviseur, trainer en coach binnen de advocatuur, gezondheidszorg, accountancy en (familie-)bedrijven aan gedragsverandering en verandermanagement.

Haar aanpak: praktisch en resultaatgericht. Maar Marjolijn kenmerkt zich vooral door haar ontwapende, persoonlijke en prikkelende stijl waarmee ze razendsnel de gedragspatronen en dynamiek van organisaties of teams weet te analyseren. Dit doet ze voornamelijk met behulp van de DISC-gedragsmethodiek, die ze zich eigen maakte in de Verenigde Staten en waarvoor ze zelfs een geheel nieuwe Nederlandse versie (Q4 DISC) heeft mede-ontwikkeld.

Marjolijn helpt vele maatschappen, directies, besturen en MT’s onderling beter te communiceren en samen te werken. Ze heeft een lange staat van dienst in het oplossen van conflicten en het creëren van gezamenlijkheid binnen teams en organisaties. Als partner van MCG heeft Marjolijn dan ook diverse rollen; ze is niet alleen gedragskundige en DISC-expert, maar ook (organisatie)adviseur, executive coach, trainer en docent.

Marjolijn Wibbelink

Recente artikelen

  • Bent u een groene, blauwe, rode of gele accountant?

    Bent u een groene, blauwe, rode of gele accountant? Schiet de accountant te kort op zijn rechterhersenhelft-eigenschappen? Of is deze te vaak blauw? De werkelijkheid is complexer. Marjolijn Wibbelink discussieerde hierover in een rondetafelgesprek. Lees het interview in AccountancyVanmorgen  

  • De illusie van het bewustzijn

    Het is een illusie om te denken dat ons bewustzijn de baas is. Graag maken we onszelf wijs dat ons bewustzijn ons gedrag aanstuurt, dat we bewust beslissingen nemen. Dat ons bewuste ons in staat stelt om zorgvuldig en verantwoordelijk te handelen. Maar niets is minder waar. Achter de coulissen verwerkt het onbewuste alle informatie.… lees verder